ensest ilişki

    ulkemizde akraba evlilikleriyle sikca gorulen iliski cesidi. sadece cinsellikle sinirlanmayabilir bir iliski turu.

    bir film cekilmis bunun uzerine
    (bkz: do Começo ao fim)

    bu filmin trailer'i icin



    (11.06.2009 23:49)

yeni başlayanlar için tembellik

    tembellik baskalarina karsi dayatilmis sorumluluklarin ortadan kalktigi ortamda dogar. yalniz yasayinca dogal olarak edinilir. oblomov isimli roman bir nevi "yeni baslayanlar icin tembellik" niteligini tasir, evet. romani israrla bayiinizden isteyiniz.
    (11.06.2009 23:43)

shutdown

    windows'un oylece kalakaldigi zamanlarda ve de sabirlar tukendiginde; acma kapama dugmesine 5sn kadar basili tutuldugunda gerceklesen olayin ingilizce adi*. ise yarayan bir bilinesi.
    (11.06.2009 23:34)

boş zaman

    hayatini dayatma hedeflerle yasayan insanin, oz kimligini** hobilerle bulmasina imkan veren cakma saatlerdir. kitap okumanin, gitar calmanin, duvar tirmanmanin, squash oynamanin ihtiyactan ziyade birer hobi oldugu zihniyetin kendini taniyabildigi ve haftada 1-2 saatle sinirli zaman dilimi.
    (09.06.2009 11:52)

ben senin bildiğin kızlardan değilim

    o "bilinen kizin" tarifini hep cok merak etmis olmama neden olan, kizlarin kendilerini erkeklere begendirmek icin sarfettigi cemkirme cumlesi. lakin, neye benzer ki o herkesin "bildigi" kiz?
    (08.06.2009 08:44)

yalnız yaşamak

    herhangi biriyle beraber yasamaya kalkismadan once yasanilasi yasam sekli. simarikligi torpuler.
    (08.06.2009 08:34)

eşcinsellik

    escinselligi tanimlamaya baslamadan once, "cinselligin" basladigi ve bulundugu yerden bahsetmek istiyorum.

    bazi insanlar sadece cinsel iliski yasamak icin muhabbete girer baska bir insanla. benim gordugum kadariyla, sadece cinsel iliski yasamak isteyen -diyelim ki kadin kisi, yakisikli buldugu bir erkek gorunce cemkirmeye baslar, hemen sinyaller gonderir; erkek kisi de begenirse o da hemen "goturmeye" dogru harekete gecer, sonra olursa olur, olmazsa olmaz. hatta erkek kisi bu beklenen cinsel iliski gerceklesmezse hayal kirikligina ugrar ve bu hayal kirikligi, argoda erkekler arasinda bir "vermedi almadi edebiyati" gelistirtmistir. bu durum oldukca "normal" karsilanir, ancak bir kadinin cinsel ihtiyaclarini gidermek icin oyle tek gecelik iliski yasamasi pek hos karsilanmaz, surekli bu sekilde takilan erkekler de pek hos karsilanmaz(!). adi cikar bu gibi insanlarin. ama yine de normaldir, cunku alisagelmis bir durumdur. hos bulunmaz, deger yargilarla olculup bicilebilir ama anormal damgasi da vurulmaz.

    bazi insanlar ise aniden bir elektriklenme hisseder baska bir insana karsi. cat diye de oluverir yada bir zaman dilimi icerisinde gelisir. artik bir bakis midir o, oturus mudur, konusma sekli midir, dusunceleri midir, kafa yapisi midir degisir insandan insana o elektrik carpan kisimlar. bu elektriklenme oldugu vakit oyle hemen sadece yatak sahneleri vizir vizir donmez kafalarin icinde bu gibi insanlarda. bu bahsettigim tarzdaki insanlarin icinden; daha cok konusasi, taniyasi, yaninda durasi, daha cok seyredesi geldigi icin o sekil bir elektriksel fiziksel cekim olusur. hayranlik olusur iki tarafta. hani once hisler bir nevi sevisir bu elektriklenme doneminde, sonra da bedenler. bunun devami genelde bir sevgili iliskisi ile devam eder hatta. boyle bir ask escinsler arasinda da gerceklesmektedir, farkedildigi uzere bedendeki girintiler yada cikintilarin pek bir onemi yoktur su surecte. aslinda bu kadar basittir escinselligin tanimi.

    bazi insanlar vucuda daha fazla anlam ve oncelik yuklerler, bazi insanlar ise yukarda anlatmaya calistigim hissiyatlara ve elektriksel-fiziksel cekim uyumuna daha fazla anlam ve oncelik verirler. bazi insanlar diyorum, oncelik diyorum; aman diyelim.

    escinsellik, icinde gecen cinsellik kelimesindeki vurgudan dolayi, "cinsel durtulerini, ihtiyaclarini hemcinsiyle karsilayan insan gurubu" olarak tanimlanir. bu da yatak odasinda olan ve muhtemelen ertesi gun biten bir mevzudur. kimseyi de hakkaten ilgilendirmez, huzursuz da edemez. ha denilebilir ki; cinsel ihtiyac diye birsey yoktur, ureme icgudusu vardir. iki erkek ve iki kadin uremeyez o halde escinsellik anormaldir. yok oyle birsey. bugun kadin-erkek ikilisi arasinda dogum kontrolunun varligi cinsel ihtiyac kavramini dogrulamaktadir, ureme konusuna girmiyorum hic o yuzden. escinsel iliskilerde ureme icgudusu ayri bir basliktir.

    bununla beraber, escinsellik hemcinsiyle sevgili olan ve hemcinsine asik olan insan gurubuna da isaret etmektedir ki, bu nokta escinselligi tanimlamaya calisirken biraz geri planda kalabilmektedir.

    escinselligi, iki miknatis; puzzle parcalari yada elektrik fisi-prizi ornegindeki gibi "girinti-cikinti uyumu metaforu" cercevesinde degerlendirince sakil duruyor biraz gercekten. bazi insanlar cinsiyet farki gozetmeksizin elektriklenme diye tabir ettigim ask duygusunu yada bedensel-ruhsal cekimi yasamaktadirlar*. bundan dolayi normaldir, dogaldir, olmuslugu vardir, olma halindedir lakin. bazi insanlar aski hemcinsleriyle "hemcins", (ayni kafadan olmak gibi, cekim iste..nasil cekileceginin kurali olmadi ki hic), olduklari icin yasamaktadirlar*. bunun girintilerle, cikintilarla, hormon bozukluguyla, hele hele dogadaki hayvanlarin ureme sekliyle hic alakasi yoktur.

    ask ve cekim ile daha yakin alakasi vardir zira.
    (04.06.2009 18:03)

rosemary s baby

    erken dogmama neden olan film
    (03.06.2009 21:50)

müzik

    uykuya dalarken pamuklara sarip sonradan hatirlanmayan ruyalara goturen kanatli ses
    (03.06.2009 18:38)

zamanın var mı diye sormak

    birinin zarif bir sekilde digerinden bir iyilik yada yardim istemek icin konuya girdigi iki asamali sorunun birincisi.

    (03.06.2009 18:21)

istanbul atatürk havalimanı

    - dizustu bilgisayarimi apar topar calistiran sonra da daha dogru durust acilmasina izin vermeden kapagi kapattiran ic hat guvenligin oldugu alan.

    - beni en az 3 kere odememem gerektigi halde, o inanilmaz uzun kuyruktan cikartip yurtdisi harc pulu aldiran dis hat pasaport kontrolune sahip alan.

    - kopenhag'ta calistigim ofise girmek icin sahip oldugum giris kartim kemerime takiliyken ve de dis hatlar gidisin guvenliginden gecmeye calisirken, beni otomatik olarak hava alani personeline ait oldugumu sandigi icin, hic kontrol etmeden gecirmeye calisan dis hat guvenlige sahip alan.
    (03.06.2009 00:20)

breathe me

    sarkinin ortasina dogru bir yerde bir sessizlik ani vardir, sarki bir durur 3 saniye kadar; sonra ihtisam hissettiren bir girisle devam eder. konserlerde genelde dinleyici cogunlugu, o sessizlik aninda sarkinin bittigini sanarak alkislamaya baslarlar tuhaf bir durum olur. benim gittigim konserinde ama, o sessizlik aninda, tum salon gikini cikarmamistir, sarki tekrar basladiginda cosku tavana firlamistir. inanilmaz bir histi, hakaten gozlerimden sevinc gozyasina benzer bir kisim yas geldi. bikmadan da dinlerim, soylerim. sozleri de yara sarar zira.

    http://www.youtube.com/watch?v=qMdVnj0GRG4&feature=PlayList&p=2DB2B897C8FB2940&index=4
    (02.06.2009 17:48)

sia furler

    kisiligi ve lirikleri ile bir baska dikkat ceken dunyalar tatlisi bir sarkici. downtempo muzik tarzinin guclu isimlerinden. zero 7 adli gurupta bir sure vokal olarak durmus. radiohead cok severmis.
    (02.06.2009 17:37)

thy

    bazilarimiz eski ingilizcede "senin"in karsiligi oldugunu martika'nin zamaninda soyledigi love thy will be done isimli sarkisindan merak edip ogrenmistir. shakespeare'den deilmisse eger. soylemesi hos bir de.
    (02.06.2009 17:33)

thee

    (bkz: thy)
    (02.06.2009 17:28)

sayfa: 1-2-3-4-5

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.